Publikasjoner - Litteraturen

Etter at bestillingen din er registrert, mottar du en mail med en kode og anvisning som du kan bruke for å hente publikasjonen du har bestilt. Ta vare på koden. Har du mistet koden, kan du bare sende en mail til adressen: post@gamlebyen-historielag-oslo.no , og vi sender deg koden på nytt

Småglimt, dikt og bruddstykker fra Gamlebyens historie

bokomslag

Forfatter: Petter Hartnes med flere

Hefte

Gamlebyen Historielag

Publikasjonsår: 0

ISSN: 1503-5751

I dette heftet får du gleden av å lære om blant annet dette: Barndom i Kanslergaten, gaten som lå på historisk grunn. Gamlebyen skole, en veldig stor skole i sin tid. Tilbakeblikk på idrett i Gamle Oslo, der du får innblikk i klubbene og aktivitetene. Les om Gamlebyjenta som i forbindelse med NM på skøyter i 1971 hadde kong Olav som overnattingsgjest. Få også med det historien om Gamlebygutten som lurte Gestapo. Og der er mer mye å lese.

Sigrid Undset og Gamlebyen

bokomslag

Forfatter: Liv Bliksrud

Hefte

Gamlebyen Historielag

Publikasjonsår: 0

ISSN: 1503-5751

Kristiania ble på den tiden ansett av mange som en provinsby, og ble stort sett skildret av utenbys folk. Sigrid Undset og Oscar Braaten var de to som virkelig tok på seg ansvaret å beskrive livet i Kristiania. Selv om Sigrid Undset var halvt dansk, ble hun faktisk den første innfødte Kristianiadikter i nyere norsk litteratur. Her, et utdrag fra et essay av henne: "Jeg hadde røtter overalt i den jorden jeg hadde trådt hele opp-veksten igjennom - i alle de utkantgatene hvor jeg hadde bodd som barn og lekt på løkkene – i den svarte Keysers gate, i det triste Pilestredet, hvor jeg har bodd noen triste år – i Vestre Aker, hvor jeg streifet om som liten, inn mot Frognerseteråsen og Vettakollen og oppgjennem Nordmarken, lenger og lenger eftersom jeg blev eldre – i blåveistiden, i stekende sommersol, i høljende november-regn, på vinterføre og klabbeføre om våren."

Heftene selges også på medlemsmøtene i Gamlebyen historielag. Du oppfordres samtidig til å sende en liten donasjon til Gamlebyen historielag.

Tema i skriftserien vår

Lov og rett