Logg inn

Publikasjoner - Lov og rett

Etter at bestillingen din er registrert, mottar du en mail med en kode og anvisning som du kan bruke for å hente publikasjonen du har bestilt. Ta vare på koden. Har du mistet koden, kan du bare sende en mail til adressen: post@gamlebyen-historielag-oslo.no , og vi sender deg koden på nytt

 

Lov og rett i MA – Rettssystem og rettsaker fra Oslo ca 1300

bokomslag

Forfatter: Tine Berg Floater

Hefte

Gamlebyen Historielag

Publikasjonsår: 1997

ISSN: 1503-5751

Manuset for heftet, skrevet av Tine Berg Floater, ble presentert som et foredrag for Gamlebyen historielag, 30. september 1997, i Halvards-salen på Gamlebyen skole. "MA" i tittelen er en vanlig forkortelse blant norske historikere for middelalderen, men den henspiller her også på en populær såpeopera, "Lov og rett i LA"(Los Angeles), som gikk på TV på denne tiden. Tine Berg Floater er utdannet historiker, med hovedfag fra Universi-tetet i Oslo, våren 1997. Hennes spesialitet er norsk rettshistorie i middelalderen og hun har skrevet en hovedoppgave om dette, Med nøkler i beltet og loven i ryggen. Kvinners rettslige stilling i Norge i hundreåret etter Landslovens innføring (1274-1370). I dette heftet gir hun en innsiktsfull innføring i det norske rettssystemet i middelalder-en, med spesiell fokus på Oslo (Gamlebyen) – og kvinners rettsstill-ing, også dette ut fra historisk materiale fra Oslo. Hun arbeider nå (2003) på Riksarkivet. Tine Berg Floater har generøst gitt manuset fra foredraget til Gamle-byen historielag, noe vi setter stor pris på.

Gamlebyen i Oslo

Heftene selges også på medlemsmøtene i Gamlebyen historielag. Du oppfordres samtidig til å sende en liten donasjon til Gamlebyen historielag.

Tema i skriftserien vår

Lov og rett

Barndom

Ordener

Om steder

Om Oslo

Litteraturen

Bebyggelse

Skole